19 MAYIS'TA KAÇ GÜN TATİL, 20 MAYIS TATİL Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte tüm öğrenciler ve çalışanlar 19 Mayıs tatil mi? 19 Mayısta kaç gün tatil ve 20 Mayıs Cuma günü tatil mi olacak mı gibi bir çok soruyu sorup araştırmaya başladılar.

Her yıl binlerce öğrencinin katılımı ile çeşitli spor etkinlikleri ve organizasyonlarla kutlanan 19 Mayıs bayramı bu yılda yine aynı şekilde kutlanmaya devam edecektir. Bu yıl 19 Mayıs Perşembe gününe denk gelmektedir.

19 Mayıs ta tüm okullar kamu kuruluşları ve bankalar tatil olmaktadır. Bu sene de 19 Mayıs Perşembe günü okullar tatil olacaktır. Peki 20 Mayıs Cuma günü tatil mi? 19 Mayıs tatili kaç gün olacaktır. İşte detaylar..

19 MAYIS PERŞEMBE TATİL Mİ?
Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında yani 19 Mayıs 2016 Perşembe günü tatil, tüm okullar, bankalar ve resmi kurumlar tatil olacaktır. Öğrenciler ve çalışanlar Cuma gününün tatil olup olmadığını merak etmektedirler.


20 MAYIS CUMA TATİL Mİ?
20 Mayıs 2016 Cuma günü tatil değildir. Bu sene Perşembe gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının ertesi günü yani 20 Mayıs Cuma günü tatil değildir. Şimdilik 20 Mayıs ile ilgili bir açıklama yapılmadığı için tatil değildir gözü ile bakılmaktadır. Bu nedenle ilerleyen günlerde konu ile ilgili açıklama yapıldığı anda burada olacaktır. Takipte kalın...


GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANMAYA BAŞLANDI
Gençlik ve Spor Bayramı, ilk defa 24 Mayıs 1935'te “Atatürk Günü” adı altında kutlanmıştır. Beşiktaş’ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı’nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir. Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi’nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü’nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir.
Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk’ün de onayıyla yasalaşmıştır. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 12 Eylül Darbesinden sonra “Atatürk’ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı” adını almıştır.

19 mayıs tatili kaç gün, 19 mayısta kaç gün tatil, 20 mayis tatil mi, 19 mayis kac gun tatil, 19 mayis hangi güne geliyor, 19 mayis okullar tatil mi, 20 mayis okullar tatil mi, 19 mayis bankalar acik mi, 19 mayis ilk ne zaman kutlandi, 20 mayis okul varmi,
- Reklamlar -

0 yorum:

Yorum Gönder

 
HABER PORTAL © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top