yeni-ehliyetler

YENİ EHLİYETLER NASIL ALINIR

Uzun zamandır konuşulan ve merakla beklenen yeni ehliyetler artık hayatımızdaki yerini aldı. 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile dağıtılmaya başlanan yeni çipli ehliyetler dünyada 84 ülkede geçerli olacaktır. Yani yurt dışına çıktığınızda ayrıca bir ehliyete gerek kalmayacaktır. Eski ehliyetlerin yerini alan yeni akıllı ehliyetler nasıl alınır, nerden alınır ve en önemlisi yeni ehliyetler kaç para olacak.

Tüm vatandaşların yeni ehliyet alma konusundaki merak ettiği bilgiler arasında olan yeni ehliyet almak için gerekli belgeler neler, yeni ehliyet ne zaman nerden nasıl alınır, Türkiye deki mevcut 24 Milyon eski ehliyet artık yerini yeni uluslararası geçerliliği olan yeni ehliyetlere bırakmaktadır. İşte yeni ehliyet almak için yapılacak işlemler..

Gerekli Evraklar Neler
Sağlık Raporu
Biyometrik Fotograf
Ehliyet Bedeli olan 15 TL'nin yatırıldığını gösteren makbuz

Sağlık Raporu 
Yeni ehliyet almak için ilk olarak aile hekiminize veya herhangi bir özel hastaneye giderek buradan ehliyet almanızda bir mahsur olup olmadığına dair rapor ile kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan almalısınız. Yönetmelik gereği B sınıfı ehliyetler için 10 senede, E grubu ehliyetler için ise 5 senede bir sağlık raporu istenmektedir.
Sağlık raporunuzu aldıktan sonra anlaşmalı bir bankaya 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL sürücü belgesi hizmet bedeli yatırmalısınız. Bu bedeli yatırdığınıza dair elinizde makbuz olması gerekiyor. Yeni ehliyet başvurusu için gerekli evraklardan biri de bankaya yatırılması gereken 15 lira. Bu paranın 13 lirası kart bedeli için, kalan 2 lira ise Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı için yatırılıyor.

Biometrik Fotoğraf
Yeni ehliyet için 2 adet 5x6 ebadında biometrik fotoğraf çektirmelisiniz. Biometrik fotoğraf: 5x6 cm ebadında arka fonu beyaz olarak çekilen, yüksek kaliteli, ICAO standartlarına uygun fotoğraflardır.

Yeni ehliyet için randevu nasıl alınır? 
Yukarıda saydığımız tüm belgeleri tamamladıktan sonra surucurandevu.egm.gov.tr internet sitesine girerek, e-randevu sisteminden yeni ehliyet randevusu alabilirsiniz. İşlem sırasında sizden mail adresi istenecek. Bu mail adresine bir onay kodu gelecek. Onay kodunun çıktısını almanız gerekmektedir. Tüm belgelerinizi ve çıktısını aldığınız onay koduyla birlikte randevu saatinden 15 dakika önce ilgili Trafik ve Tescil Şube Müdürlüğü'ne gitmelisiniz. 

YENİ EHLİYET NASIL TESLİM EDİLECEK? 
Ehliyetler (Sürücü Belgeleri) normal şartlarda her trafik tescil şubesinde ayrı ayrı hazırlanarak elden teslim ediliyordu. Şimdi ise yeni ehliyetler tek bir basım merkezinde hazırlanacağı için posta yoluyla gönderilecek. Yani yeni ehliyetiniz 15 gün içinde başvuru sırasında beyan ettiğiniz adrese PTT ile gönderilecek. Bu işlem için herhangi bir ücret ödenmiyor.

yeni ehliyet nasıl alınır, yeni ehliyet için istenen belgeler neler, yeni ehliyet kaç para, yeni ehliyet ücreti nereye yatacak, yeni ehliyet alma şartları neler, yeni ehliyet parası hangi bankaya yatacak, yeni ehliyet randevu alma,
- Reklamlar -

0 yorum:

Yorum Gönder

 
HABER PORTAL © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top