65-yas-üstü-kart

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ SEYAHAT KART NASIL ALINIR

65 yaşını doldurmuş olan vatandaşlar için tanınan 65 yaş üstü ücretsiz seyahat kartı nasıl nereden alınır. Bilindiği gibi 2014 yılının başından beri 65 yaşında olan vatandaşlar için tanınan ayrıcalıklardan biri de ücretsiz seyahat kartı ayrıcalığıydı. Halk arasında iett yaşlılık kartı diye de tabir edilen 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartını alan vatandaşlarımız tüm iett otobüsleri, özel halk otobüsleri, tren, turyol hatları gibi ulaşım araçlarından bu kart sayesinde ücretsiz olarak yararlanabileceklerdir. Peki 65 yaş üstü iett ulaşım kartı nerdeden nasıl alınır kart ücreti nedir ve iett yaşlılık kartı almak için istenen belgeler neler gibi sıkça sorulan soruların cevaplarını sizler için derledik. Yazımızın devamında bu sorulan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. İşte ayrıntılar...

65 Yaş üzeri olan vatandaşların ücretsiz seyahat kartlarını almak için başvurusu yapmasının 2 yolu vardır. Biri Bireysel başvuru yani İETT bayilerine giderek yapılan başvurular. İkinci yol ise Online başvuru yani internetten yapılan başvurudur.

1 - BİREYSEL BAŞVURU
65 Yaş üstü ücretsiz seyahat kartını kendi almak isteyen ve bireysel başvuru yapmak isteyenler yanlarında aşağıdaki belgeleri getirerek kartlarını alabilirler.
- Nüfus Cüzdanı
- 1 Adet Vesikalık Fotoğraf
- İstanbulkart ücretini Başvuru Merkezi'ne geldiğinizde nakit olarak ya da kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
- Yukarıdaki belgeleri Başvuru Merkezleri'ne ilettiğiniz anda kartınızı teslim alabilirsiniz.
- 65 Yaş Kart için 1. dereceden akrabalar kart sahibi adına başvuru yapabilmektedir. Bu işlem için hem kart sahibinin hem yakınının nufüs cüzdanının getirilmesi gerekmektedir.

2 - ONLINE BAŞVURU
- Başvuru Formunu Doldurma
İETT sitesinde Online Başvuru Formu'nu tıklayarak kişisel bilgilerinizi ve fotoğrafınızı kaydedebilirsiniz.
- Kart Ücretini Yatırma
Ödemenizi başvurunuzun son adımında kredi kartı ile yapabilirsiniz. EFT ve Havale ile yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.
- Başvuru Takip
Online Başvuru Formu'nu doldurduktan sonra, kartınız 2 iş günü sonunda adresinize PTT aracılığı ile gönderilmektedir. Başvuru Takip Sayfasına tıklayarak tarafınıza verilen referans numarası ile başvuru durumunuzu kontrol edebilir ve başvurunuzu güncelleyebilirsiniz.
http://gunceltime.blogspot.com.tr/
** PTT görevlileri 65 Yaş Kartı teslimi esnasında kimlik aslınızı görmeden teslimat yapmamaktadır.
** PTT tarafından adresinizde bulunamadığınız takdirde haber kağıdı bırakılarak, 65 Yaş Kartınız bağlı bulunduğunuz PTT şubesinde bir hafta bekletilmektedir. 65 Yaş Kartınız PTT şubesinden teslim alınmaması halinde Karaköy İstanbulkart Başvuru Merkezimize iade edilmektedir.

65 Yaş Üstü Ücretsiz Kar Ücreti Ne Kadar?
65 yaş üstü yaşlılık ücretsiz ulaşım kartı almak isteyenler için kart ücreti 10 TL'dir.

1.kez kayıp/çalıntı durumunda 20 TL,
2. ve 3. kez kayıp ve çalıntı gibi nedenlerle kart talebinde 30 TL,
4. kayıp/çalıntı durumunda ise 50 TL ücret alınmaktadır.

65 Yaşında Olup Kartı Olmayanlar Ücretsiz Yararlanabilecek mi?
Gün, ay ve yıl olarak 65 yaşını doldurmuş yolcuların toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanmaları için kimliklerini göstermeleri bile yeterli olacaktır. 65 Yaş üstü ücretsiz kart ile kullanılacak olan ulaşım araçları şu şekildedir.

1. İETT Otobüsleri
2. TCDD Hatları
3. İstanbul Ulaşım Hatları
4. İstanbul Otobüs AŞ Hatları
5. Özel Halk Otobüsleri Hatları
6. Dentur Hatları
7. İstanbul Şehir Hatları
8. Turyol Hatları 9. Mavi Tur
http://gunceltime.blogspot.com.tr/
iett yaşlılık kartı nedir nereden alınır, 65 yaş iett kartı kaç para, 65 yaş üstü ücretsiz kartı nasıl alabilirim, 65 yaş ücretsiz ulaşım kartı için gerekli belgeler neler, ücretsiz ulaşım kartı almak için neler gerekli, 65 yaş kartı için neler isteniyor, 65 yaş yaşlılık ulaşım kartını almak için neler gerekli, gerekli belgeler, ücretsiz iett kartı nasıl alınır,
- Reklamlar -

1 yorum:

  1. 65 yaş üstükartı almak için online olarak müracat ettim. Fakat açılan sayfalardn sonuca gidemedim.Hatalı giriş yaptınız gibi , olumsuz sonuçlar

    Saygılarımla
    Yılmaz ÖLÇEN
    0505-411 67 47

    YanıtlaSil

 
HABER PORTAL © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top